Армиските хеликоптери сега дејствуваат врз пожарот кај Сарај – досега не можеа поради високите температури

Центарот за управување со кризи информира дека во овој момент полетуваат армиските хеликоптери за да дејствуваат врз пожарот над село Буковиќ и село Раовиќ во општината Сарај, кој од утринава повторно е разгорен.

Од таму додаваат дека поради високите температури досега тие не можеле да летаат.