Вучиќ на Твитер: Би сакал да го исклучат мојот Твитер налог, и да бидам уште еден Трамп во светот

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска им честиташе на медиумите, кои на на Твитер профилите беа етикетирани како „соработници“ со Владата на Србија, наведувајќи дека таквата соработка е нешто „најнормално“.

“Овие луѓе го кажаа најдоброто за овие медиуми. Па, најнормално е тие да соработуваат со Владата, дали треба да соработуваат со тајкуни и криминалци. Ние како држава не ги плаќаме повеќето од овие медиуми а и тие ги плаќаат Гласот на Америка, тие плаќаат на Би -Би -Си („Би -Би -Си“) и не рекоа дека тоа се владините медиуми. Што не е во ред што медиумите соработуваат со владата “, праша Вучиќ.

Тој оцени дека преку ова се поставува прашањето кој е вистинскиот цензор и додаде дека тој „нема да биде послушен на таквите луѓе“, и им честиташе на медиумите кои беа означени на Твитер дека соработуваат со Владата на Србија, наведувајќи дека тие „се спротиставуваат на послушничките мрежи и шират идеи за слобода “.

“Гледате, тие би сакале да бидат вистински цензури. Едвај чекам да ми го исклучат наогот и да бидам уште еден Трамп во светот, за да покажам колку е добро талибанските портпароли да имаат слободен пристап до таа слободарска и би рекол послушничка мрежа “, додаде тој