Идри Истрефи кандидат на Алијансата за Албанците за градоначалник на Струга

Идри Истрефи ќе биде кандидат на Алијансата за Албанците за градоначалник на Струга. Ова денеска беше потврдено на Изборното собрание на оваа партија што денеска се одржа во градот Струга.

Идри Истрефи потекнува од Велешта, член е на Централното собрание на Алијансата за Албанците и е дел од локалните структури од нејзиното основање. Работеше во државната компанија ЕЛЕМ повеќе од 15 години, додека од 1996 до 2005 година беше претседател на Советот во Општина Велешта.