Кучиња душкачи откриле 90 килограми марихуана на Евзони

Со помош на кучиња душкачи и припадници на грчката Независна служба за јавни приходи, на граничниот премин „Евзони“, во камион што во Грција влегол од Македонија, биле откриени 90,5 килограми канабис.

Суровиот канабис, според грчките медиуми, бил спакуван во 88 пакувања скриени во петте резервни гуми под камионот.

Возачот на камионот бил уапсен