Мицкоски алармира: Итно да му се помогне на Кочани, имаше хеликоптер за Заев и Венко, а сега нема!

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски со апел:

„Алармантно! Кочани цел ден се бори со огнена стихија, ИТНО целосен фокус на Владата која во моментот сама слави на Мечкин Камен. ИТНО да им се помогне на луѓето.

Ова е реалниот живот, битка со огнена стихија и неспособната влада!

Имаше хеликоптер за пат од Скопје до Прилеп за Заев и Венко, а сега нема“…