Робертсон не нарече „Северномакедонци“ на прославата на Рамковниот договор

Во обраќањето по повод 20- годишнината од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор , поранешниот генерален секретар на НАТО  направи намерна или не грешка.

Лорд Џорџ Робертсон во обраќањето по повод 20 годишнината од Охридскиот рамковен договор во еден момент рече „храбрите и талентирани Северномакедонци“.

Поранешниот генерален секретар на НАТО со тоа ненамерно ја прекрши одредбата на Преспанскиот договор и Уставот на државата, според кој , македонскиот јазик и идентитет се неприкосновени.