Садик Сулејмани кандидат за градоначалник на Општина Боговиње на Алијанса за Албанците и Алтернатива

На собрание на огранокот на Алијансата за Албанците на Боговиње што се одржа денеска, Алијанса за Албанците и Алтернатива со мнозинство гласови избраа нов кандидат за градоначалник на Боговиње, Садик Сулејмани.

Актуелниот прв човек на општината  Албон Џемаили му честиташе на новиот кандидат и му посака успех во кампањата, ветувајќи негова поддршка.

Во пресрет на локалните избори според состојбата на терен, Алијанса за Албанците уште еднаш покажа демократска вредност, каде што секој член има право да се натпреварува.