Словенечките пожарникари веќе се на терен во Берово

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска објави дека во земјата пристигнаа пожарникари од Словенија.

-Пристигнаа словенечките пожарникари и веќе се во Берово од каде ќе бидат распоредени да помогнат во гасењето на пожарите во регионот, истакна Шекеринска.