Ужасна глетка! Талибанците ЗАСТРЕЛАА 22 авганистански командоси (видео)

Со заминувањето на Американците, Талибанците почнаа да ги бркаат сите противници од нивниот пат. Некои медиумски снимки покажуваат како Талибанците убиваат најмалку 22 авганистански командоси

Американски ветеран процени дека околу 44.000 Авганистанци кои му помогнаа на Вашингтон за време на 20-годишниот конфликт се надвор од Кабул и веќе бараат итна евакуација.

Во Кандахар се случуваат јавни егзекуции. Сепак, наводно, на жените им било кажано да не ги напуштаат своите домови