Царовска: Почетокот на учебната година со физичко присуство, во интерес на учениците

Министерката за образование, Мила Царовска повтори дека почетокот на новата учебна година со физичко присуство е во интерес на учениците. Таа додаде дека министерството ја следи ситуацијата со пандемијата и ги почитува сите инструкции дадени од здравствените власти. Но, таа додаде дека самите училишта ќе одлучуваат како ќе се одвива наставата за учениците кои следат онлајн настава од други причини. Владата веќе дозволи новата учебна година да почне на 1 септември, со физичко присуство