Апостол Симовски на терен од Тетово – Паднала мрежата за интернет, a не апликацијата за попис

Паднала мрежата за интернет,a  не апликацијата за попис, изјави директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симоски  кој денес беше во Тетово на увид на процесот на пописот на населението. Има мал незначителен бојкот, но и тој проблем ќе се реши со објаснување на жителите кои одбиваат да се попишат. колку е значајна оваа статистичка операција

 

Информациите од Македонски Телеком ни говорат дека се работи на остранување на дефектот,  рече Симовски

Моментално се работи на дополнителна обука за 500 лица кои ќе треба да бидат вклучени во статистичката операција, со што конечно ќе се реши и проблемот со недостаток на кадар за попишување додаде Симовски.