(Видео) Како се спасуваа пациенти преку прозор и експлозијата во тетовската болница

 

На Тик Ток се појавило видео, а новинарот Фуркан Салиу го постираше на неговиот Фејсбук профил од  сигурносните камери во болницата во Тетово.

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFurKlan%2Fvideos%2F405479441209943%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

На видеото се гледакако се евакуираат пациенти преку прозор и како во моментот сеслулила експлозија, која молњевито го проширила огнот.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFurKlan%2Fvideos%2F405479441209943%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

https://www.facebook.com/100010076834178/videos/405479441209943/