ОПОЗИЦИСКАТА ВМРО-ДПМНЕ НАЈАВУВА БЛОКАДА НА ПАРЛАМЕНТОТ – ИТНИ ПОВЛЕКУВАЊЕ НА 12 ЗАКОНИ ПОД ЕВРОПСКО ЗНАМЕНЦЕ

Заврши летниот одмор за пратениците, денеска се вратија во собранието. Но, до кога ќе останат таму. На првиот работен ден опозициската ВМРО-ДПМНЕ со најава за нова блокада на парламентот. Обвинувањата дека власта сака гласање на 12 закони под  европско знаменце со да избегне дебата за нив.