Студентите на УТ ќе присуствуваат на зимскиот семестар на престижните европски универзитети

Повеќе од 50 студенти од сите 13 академски единици на нашиот Универзитет, ќе присуствуваат на зимскиот семестар 2021/22 на различни европски универзитети во рамките на програмата Еразмус +.

Во оваа прилика, проректорот за меѓународна соработка, проф. Д -р Шефик Шеху, ги прими на средба избраните студенти.

Проректор, проф. Д -р Шефик Шеху, и честиташе на избраната група студенти за нивната работа и посветеност на студиите и дека благодарение на резултатите тие денес се дел од овој успех и во исто време се најмладите амбасадори на нашиот Универзитет.

Нашиот универзитет ги поздравува студентите и академскиот кадар, во рамките на најуспешната платформа за размена во светот, онаа на Еразмус +. Со вистинска стратегија за интернационализација, Универзитетот во Тетово е силно позициониран меѓу најпрестижните европски институции за високо образование, се вели во соопштението на раководството на УТ.