Шверц на мали лавчиња во Македонија

Портпаролката на скопската зоолошка градина, Тина Мицковска преку својот  Фејсбук профил предупредува дека во државата се случува нелегална трговија со млади лавови.

Ве молам сите што имате слики и од други луѓе со лавчињата, пратете ми ги анонимно (нема да бидат објавени нигде, чисто за доказ). Многу скопски фаци се имаат сликано, па и во еден познат скопски хотел. Лавчиња очигледно има во Скопје и Куманово, не е само едно. Дајте заеднички да го спречиме овој шверц што секаде низ светот се смета за најголем криминал.Ова е ептен греота и скроз погрешно.. Споделувајте, може некој ќе има повеќе информации, пишува на Фесјбук Мицковска.