Перо Рујковски од гевгелиско Миравци кој во три наврати донираше крвна плазма за болни со ковид-19 сега апелира на хуманост од граѓаните

Перо Рујковски од гевгелиско Миравци кој во три наврати донираше крвна плазма за болни со ковид-19 сега апелира на хуманост од граѓаните бидејки му се потребни средства за како што вели тој хируршки зафат на левата рака во приватната клиника.

Како невработено лице со невработена сопруга вели дека нема пари за да замине на хируршка интервенција за да ја движи левата рака.

Операцијата е закажана во октомври па тој апелира за хуманост од сите физички и правни лица да помогнат за да може да се оперира. Сите што сакаат да помогнат може да го контактираат и на 075 902 126.