Арифи за Тетово: Нашето најголемо достигнување е изградбата и завршувањето на цевководот

Кандидатката од ДУИ за градоначалник на Тетово, истовремено актуелна градоначалничка на оваа општина, Теута Арифи, во „Патот кон“, рече дека нејзино најголемо достигнување за Тетово е изградбата и доизградбата на цевководот, пишува Алсат.

Таа рече дека Тетово веќе го направи вистинското решение и го подобри водоснабдувањето до 24 часа.

„Недостатокот на вода беше проблем во минатото, но по изградбата на новиот гасовод и пречистителната станица, во деловите опфатени со водоводот во Тетово, мислам дека го имаме вистинското решение и го подобривме снабдувањето со вода до 24 часа. Нашето најголемо достигнување е изградбата и завршувањето на цевководот“, рече Арифи