Арифи -Касами нема намера да работи за граѓаните

Граѓаните видоа многу проекти во Тетово во времето кога работевме заедно, важни се нашите ветувања, повикани сме на работа, зборуваме за продолжување на булеварот, но ги завршивме, изградивме училишта и градинки, стигнавме до ново решение за отпадот, мислам во таков тежок период низ кој светот минува, низ големата криза, сакам да кажам дека успеавме да реализираме многу проекти главно не само преку буџетот туку и со навремено реагирање во време на криза да ја добиеме поддршката со конкурирање во многу меѓународни проекти, посочи кандидатот за градоначалник за Општина Тетово Теута Арифи во емисијата 200 на Алсат телевизија

-Разбирам дека прашањето за водоснабдувањето беше голема тема, бидејќи нема дилема дека услугите се основни кои општината треба да ги даде, она што сакам да ве потсетам дека пред 8 години имаше населби без вода, работевме и инвестиравме во оваа насока, сепак приоритет е и новата канализација, рече Арифи.

Ги информирав граѓаните дека за првите 100 дена се планирани 200 проекти и како што го отворивме новото училиште во Речица, во првите 100 дена исто така ќе ја изградиме градинката кај училиштето Кирили и Методиј, ќе го завршиме булеварот Благоја Тоска и ќе продолжиме со конкретни проекти за изградба на нови улици, тој континуитет ќе продолжи и на улиците во населбата Миѓени,додаде Арифи.