Арсовска во вториот круг со предност пред Шилегов ќе ја запечати победата во Скопје

Најголемата и најважна битка во Скопје ќе заврши со победа на Данела Арсовска кандидатот подржан од ВМРО ДПМНЕ. Анкетата што ја спроведе Центарот за политички истражувања и комуникаци на 385 испитаници во градот Скопје покажа дека за Арсовска од вкупниот број испитаници би гласале 42,85 % или 165 гласачи, а за противкандидатот од СДСМ Петре Шилегов 38,18 % или актуелниот градоначалник на 31 октомври ќе добие подршка од 147 граѓани од вкупниот број анкетирани