БЕСА ЌЕ ГЛАСА ЗА КАНДИДАТИТЕ ОД АЛИЈАНСА И АЛТЕРНАТИВА И ОБРАТНО,ЗА ДА СЕ ПОРАЗИ ПОЛИТИКАТА НА ДУИ И ДПА

Генералниот секретар на Движењето Беса, Аријанит Хоџа најави дека веќе е дефиниран договорот за соработка меѓу оваа партија и опозициската партија Алијанса за Албанците.

Според овој договор, Хоџа ги повика гласачите на Беса да гласаат за кандидатите за градоначалници на Aлијанса во вториот круг, и обратно, Алијанса ќе им посочи на своите гласачи да ги поддржат кандидатите на Беса во општините каде што партијата има кандидидат.

„Анализирајќи ги последните случувања на политичката сцена како и застарената коалиција меѓу ДУИ и ДПА, за вториот круг од локалните избори, наметнува јасна позиција на Движењето Беса против старите политики на овие две политички партии кои не видеа принцип на сопствените и против нивната волја се принудени да се обединат за сопствен интерес … Апелираме во вториот круг од локалните избори сите гласачи на Движењето Беса да ги поддржат кандидатите на Алијансата за Албанците, со што ќе помогнат да се порази политиката на ДУИ и ДПА. Бараме и од Алијансата за Албанците реципрочно да ги повика своите гласачи да ги поддржат кандидатите на Движењето Беса во Тетово и Желино“, рече Хоџа,