Беса ќе го земе бастионот на ДУИ, во Тетово Касами во предност пред Арифи

Кандидатот за градоначалник за Општина Тетово од редовите на Беса Биљал Касами води пред актуелната градоначалничката на Тетово Теута Арифи Најновата анкета на Цетнарот за политички истражувања и комуникации покажува дека за Касами би гласале 38,46 % од вкупниот број анкетирани, а за Арифи 36,75 %.

Или во бројки на 31 октомври на вториот круг од локалните избори бројот 3 за кандидатот од Дуи Арифи би го заокружиле 129 гласачи, а за Касами би гласале 6 гласачи плус.

Анкетата е спроведена на 351 испитаник Маргината на грешка на анкетата е од 2,5 до 3 %