Блерим Беџети од ДУИ со голема предност пред кандидатот на Алијанса и Алтернатива

Според анкетата која ја направи Центарот за Политички Истражувања и Комуникации во Општина Сарај граѓаните највеќе му веруваат на кандидатот од ДУИ Блерим Беџети, за кого би гласале 36, 65% од вкупниот број анкетирани, а за неговиот политички опонент од Коалицијата Алијансата за Албанците и Алтернатива Керим Мамути би гласале 26,7% од вкупниот број анкетирани. Каква е состојбата со подршката за останатите кандидати за градоначалници во графичкиот приказ подолу: