ВИДЕО: Снимки од урнатиот руски авион каде загинаа 16 лица

трово во Русија започна со тажна вест дека авионот Л-410 Турболет со 20 падобранци се урна во близина на градот Мензелинск во Руската Република Татарстан, пренесува Русија Тодеј.

Во оваа несреќа животот го загубиле 16 лица, од кои седум биле повредени

Според Министерството за вонредни ситуации, лесниот транспортен авион Л-410, кој му припаѓал на локалниот аеро клуб, паднал на земја веднаш по полетувањето, изјавија сведоци.