Вулнет Мурсели кандидат за градоначалник за Општина Тетово од Алијансата заАлбанците и Алтернатива во посета на вакциналните пунктови

Кандидатот за градоначалник Мурсели забележа дека просториите каде се имунизираат граѓаните се студени, а на дел од медицинскиот персонал не им е решен статусот.

-Според она што го видов можам да заклучам дека медицинскиот персонал ги вакцинира граѓаните во студени простории . Остануваат уште неколку дена до промената и Тетово ќе биде на местото што го заслужува! Сите вработени ќе бидат ослободени, ќе добијат услови и статус што го заслужуваат.Тие се нашите херои и како такви ќе бидат третирани.Вакцинирајте се сите, за да се вратиме на нормалниот живот како пред пандемијата! Заедно ќе ги надминеме другите предизвици, рече Мурсели