Драма на балкон во Тетово: Пожарникари спасувале куче од трети кат, исплашени и станарите и кучето

Утринава кога излегле на балкон, семејството Блажевски се сретнало со невообичаен гостин – куче скитник. Блажевски прво се исплашиле, но потоа и се изненадиле како кучето успеало да влезе во нивниот стан кој се наоѓа на третиот кат од зградата и да се сокрие на балкон.

-За кратко забележавме дека стакларникот меѓу балконот и влезот од зградата е искршен, стаклото го искршило кучето и од нашиот влез се протнало и влегло на нашиот балкон од станот, кој се наоѓа на третиот кат од овој станбен објект. И цел ден стои тука во цвеќињата, не се помрднува. Иако се работи за стари и слаби прозорци, сепак, се чудиме како успеало да го искрши. Кучето е уплашено, се тресе постојано, но и ние сме уплашени. Се јавивме во полиција и во општината, сите ни велат – не сме надлежни, па затоа се обративме до вас медиумите, некако да ни се помогне, раскажуваат од семејството за ММС.

Кликнете на линкот подолу, за да ја прочитате целата сторија која ја објави ММС

Драма на балкон во Тетово: Пожарникари спасувале куче од трети кат, исплашени и станарите и кучето