ДУИ ќе ја врати Општина Боговиње, поголема подршка за кандидат од партијата на Ахмети

39,2 % од вкупно 125 испитаници во Општина Боговиње одговориле дека на 31 октомври ќе гласаат за кандидатот од ДУИ Бесник Емши, помала подршка или 36.08 % ќе му дадат на кандидатот за градоначалник од коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива Албон Џемаили

Или во бројки од вкупниот број анкетирани за Емши ќе гласаат 49 гласачи, аза Џемаили 46