Кандидатот од коалицијата на Алијансата за Албанците и Алтернатива води во Струга во анкетата на CPRC

Идри Истрефи кандидат од коалицијата на Алијансата за Албанците и Алтернатива е во предност пред останатите кандидати за градоначалници за Општина Струга.

За него би гласале 27,3% од вкупниот број анкетирани.
За кандидатот од ДУИ Рамиз Мерко би гласале 24,94% од вкупниот број испитаници.
Каква е подршката за останатите кандидати подолу во графичкиот приказ: