Оливер Илиевски од СДСМ со повеќе од 10 % предност пред поранешниот сопартиец  Димитриевски, води и пред кандидатот од ВМРО ДПМНЕ

Анкетата на Центарот за политички истражувања и комуникации со следниве резултати за Општина Куманово, во пресрет на локалните избори.

Од вкупниот број анкетирани 23,65 % одговориле дека ќе го дадат својот глас за кандидатот од СДСМ Илиевски. За неговиот поранешен партиски соборец  Димитриевски би гласале 12,35% . За кандидатот од ВМРО ДПМНЕ актерот Тони Михајловски подршката е поголема, односно за него како што покажува анкетата, би гласале 17,75 % од испитаниците.

Подолу следува графички приказ за за останатите кандидати за градоначалници за Општина Куманово