ПЕНДАРОВСКИ ВО ШВЕДСКА: Некогаш со Југо, сега со воз од Малме преку Гетеборг до Стокхолм

0
34

Претседателот Стево Црвенковски, кој е во работна посета на Шведска, објави фотографија на Фејсбук на која се гледа како патува со воз.

– Со возот Малме – Гетеборг – Стокхолм, гласи појаснувањето под фотографијата што Пендаровски ја објави на Фејсбук.

Објавата предизвика бројни коментари на социјалните мрежи, меѓу кои: Зошто Пендаровски не патува со воз и не користи јавен превоз и во Македонија?

Како што е познато, Пендаровски пред да стане претседател изјавуваше дека се вози со старо Југо, но подоцна беше откриено дека старото Југо е само за предизборна реклама, а Пендаровски вози луксузен автомобил и секако во Македонија се вози со службен.