Превртени тезги, ножеви, боксирачи и пискотници – Голема тепачка на пазарот во Тетово, а не се реткост и во целиот Полог

Ако се следи билтенот од МВР во Полошкиот регион речиси и да нема ден а да не се наруши јавниот ред и мир. Така беше и во послендите 24 часа, кога се забележани поголем број тепачки во Тетово и Гостивар, од кои најголема и најмасовна е онаа што се случила вчера на тетовскиот пазар.

Четири пазарџии на тетовскиот пазар, со ножеви и боксирачи ги расчистувале сметките, откако ден претходно направиле сообраќајка, па на пазарот покрај тезгите каде што продаваат, решиле да ги дорасчистат недоразбирањата. Се работи за две групи, едната од тетовска Мала Речица, другата од тетовски Порој. Тепачката предизвикала општ хаос на пазарот, испрвртени тезги и предмети, насобрани сеирџии, а на лице место биле испратени засилени полициски екипи, се до ставање на целосен ред.

Целата сторија објавена од ММС на следниов линк

Превртени тезги, ножеви, боксирачи и пискотници – Голема тепачка на пазарот во Тетово, а не се реткост и во целиот Полог