Тесна трка во Општина Желино, Беса со минимална предност

Кандидатот за Беса за градоначалник за Општина Желино Блерим Сејдуи според спроведената анкета на Центарот за политички истражувања и комуникации спроведена врз 125 испитаници покажа дека е во минимална предност пред кандидатот од ДУИ Фатмир Изаири

Или попрецизно за Сејдиу би гласале 40 % од вкупниот број испитаници или 50 гласачи, а за Изаири 39,2 % односно 49 избирачи
Маргината на грешка на анкетата е од 2,5 до 3 %