ЌЕ СЕ УНИШТАТ 13 ИЛЈАДИ „ФАЈЗЕР“ ВАКЦИНИ ОД БУГАРСКАТА ДОНАЦИЈА ОД 51.480 ДОЗИ ОТИ ИМ ПОМИНА РОКОТ

Тринаесет илјади дози вакцини против ковид-19 кои Македонија ги доби како донација од Бугарија ќе бидат уништени како медицински отпад, велат од Министерството за здравство за САКАМДАКАЖАМ.МК. На 14 септември во Македонија стигнаа 51.480 дози вакцини, а рокот им беше до 30 септември, што значи дека за прва и втора доза се искористиле 38. 480 дози.