Апасиев бара радикализација: Оваа влада не паѓа милум

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев, предмалку истакна дека состојбата е алармантна, и дека, според него, демократијата е парализирана.

-Ова е преседан кој ќе ни се врати од глава. Кога можете пратеник да киднапирате и да држите… Не знам дали го видовте видеото, мене ми изгледаше како оние заробеници на терористички организации пред егзекуција. Ситуацијата е опасна, граѓаните треба да ја сфатат сериозноста. Мислам оваа власт не паѓа со милум и треба радикализација на состојбата – порача Апасиев.