Обид за убиство на јавен обвинител во гостиварско Чегране

Утринава во 5:30 часот во с. Чегране, гостиварско, извршен е обид за убиство на јавен обвинител од Oсновното јавно обвинителство Гостивар. Јавниот обвинител е надвор од животна опасност и е под медицинска нега на скопските клиники, соопштија од Основното Јавно обвинителство

Јавниот обвинител бил нападнат со нож при што му е зададена убодна рана во грбот.

Основното јавно обвинителство презема дејствија за расчистување на настанот.