Тачи: Мнозинството има 61 пратеник

Претседателот на ДПА, Мендух Тачи, денеска изјави дека актуелното парламентарно мнозинство има 61 пратеник, а не 59.

Тој појасни дека 59+1 со пратеникот Кастриот Реџепи се 60, додека пак за 61-виот пратеник не открива.

„Мнозинсвото има 61 пратеници. Имаме 61, ова не се дискутира“, посочи тој.