„Тука нема ни ред ни закон“ – Магистралниот пат Тетово-Јажинце со нова асфалтна подлога, но пак со легнати полицајци

Патниот правец кој води од Тетово до граничниот премин Јажинце, на потег од излезот од градот до Непроштено доби нови таканаречени легнати полицајци.Со самото поставување на асфалтот екипите односно механизацијата си поставуваа грпки со помош на мештаните, иако според законот за патишта на ваква сообраќајница кој поврзува две држави не е дозволено.

Рехабилитацијата која е во тек, а половина од работите се завршени, ја најави уште во месец мај оваа година директорот на Агенцијата за државни патиште Ејуп Ристеми.

-Ќе се работи на посебен проект за безбедност на овој патен правец, каде ќе се врши рехабилитацијата, таму експертите ќе одлучат какви сообраќајни решенија се потребни за овој патен правец, рече Рустеми за ММС  пред неколку месеци на прашањето дали со рехабилитацијата ќе се остранат грпките.

Но според состојбата на терен нема никакви нови сообраќајни решенија, а возачите и натаму ќе си ги кршат возилата, а за до одредена релација ќе го продолжат патувањето двојно и тројно. Дополнително легнатите полицајци и натака ќе создаваат големи гужви на оваа делница.

Целата сторија на ММС подолу на линкот

„Тука нема ни ред ни закон“ – Магистралниот пат Тетово-Јажинце со нова асфалтна подлога, но пак со легнати полицајци