3 лица загинати во Косово по пукање во автобус

Три лица загинаа откако по пукање во автобус во дечанското село Глоѓан.

РТВ21 неофицијално од здравствениот дом во Дечани дознава дека починале возачот на автобусот и уште две лица

За порталот РТВ21, портпаролот на полицијата на Пеќ, Фадил Гаши изјави дека настанот се случил околу 19 часот.

Додека пак, портпаролот на обвинителството, Шкодран Никчи изјави дека на местото на настанот излегол притворскиот обвинител