Албанија му нуди електрична енергија на Косово за новогодишните празници

Albanija,Tirana, trg skenderbeg 0409 2008,snimioD.MILOVANOVIC

Не може, а да не го поделиме она што го имаме, му порача албанскиот премиер Еди Рама на Косово, нудејќи му електрична енергија за новогодишните празници.

Откако изрази загриженост во врска со енергетската криза во Косово, Рама на Твитер напиша дека побарал од Министерството за енергетика да ја рагледа секоја можност за помош на косовската Влада, со цел ниту едно семејство во Косово да не остане без струја за новогодишната ноќ и празниците.

– Не може да не поделиме со Косово онолку колку што имаме. Со сериозна загриженост ја следам состојбата таму. Ќе ја разгледаме секоја можност на семејствата да не им недостига електрична енергија за новогодишните празници, напиша Рама.

Тој додаде дека бранот на енергетската криза и се заканува на секоја земја, но без оглед на тоа „постојните можности не може да не ги подели и со Косово”