Во тек средбата Заев – Гаши

И денеска средба Заев Гаши но без конечен договор- нема информација колку и кои министерства и ги добиле алтернативците на Гаши . Според информации на Телма тие го бараат министерството за здравство и вицепремиерско место како и стотици вработувања. Гаши демантира дека барале три министерски ресори. Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски смета дека потегот на Алтернатицва за да влезе во како што рече криминалната влада на Заев , е погрешен.