Груевски: За 11 години власт ниту еднаш не ги променивме учебниците по историја – честит Св. Климент Охридски

Денес некожам а да не се присетам на  валканата пропаганда повеќе од една деценија со која измамници во политиката и новинарството зборуваат дека јас и владата и партијата која ја предводев сме ја антиквизирале Македонија и на сметка на тоа сме го избришале словенското наследство и култура на просторот на Македонија.

Знам дека многу луѓе поверуваа во тоа, затоа што нашите политички противници и медиумите кои ги подржуваат до денес го лажат народот за тоа дека јас и моите соработници сме ја фалсификувале историјата поврзана со словенскиот период, јазик и култура – пишува Грувски во својата честитка на социјалните мрежи по повод 8 декември Денот на Св. Климент Охридски