СВР Тетово со седум пријави за луѓе кои во локали немале сертификат за вакцина

Овие два дена при контрола на угостителски објекти полицајци и пазарни инспектори откриле седум лица од Тетовско без сертификат за вакцина против КОВИД-19, информир СВР Тетово.

Контрола била извршена во 20 објекти.

-На 10 и 11 декември полициски службеници од СВР Тетово во координација со Државен пазарен инспекторат спровеле акциска контрола во угостителски објекти на подрачјето на СВР Тетово при што контролирани се 20 објекти во кои што се откриени седум лица кои биле во истите без да поседуваат сертификат за извршена вакцинација, информира портпаролот на СВР Тетово Марјан Јосифоски.

По целосно документирање на случајот ќе бидат поднесени соодветни пријави, а поднесоци ќе има и за објектите каде што се затекнати лицата.