Христијан Мицкоски смета дека постои ризик премиерот Зоран Заев да потпише договор со Бугарија пред да ја напушти извршната власт

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски смета дека постои ризик премиерот Зоран Заев да потпише договор со Бугарија пред да ја напушти извршната власт. Според Мицкоски, овој договор би бил штетен за идентитетот и интересите на Македонија. Мицкоски ја информирал бугарската влада дека не планира да се придржува до ваков пристрасен договор.