Kавадарчани да ја превриваат водата пред пиење, дождовите ја заматија

Поради обилни дождови на изворот Лукар, настанато е заматување на водата во кавадаречкиот градски водовод. Не е препорачливо водата да се користи за пиење пред да се преврие, информираа утрово од ЈП „Комуналец“ Кавадарци.

Оттаму изразија надеж дека состојбата за брзо време ќе се стабилизира.