Нема да дозволиме да минува булевар низ нашиот двор ако не ни платат – Семејството Рушити ја предупреди општина Тетово

Шест години тетовското семејство Рушити чека дозвола за градба во својот двор и разврска околу обештетувањето на нивниот имот, каде треба да се продолжи булеварот булеварот Благоја Тоска, објави ММС

Поставени се темели за изградба на нова куќа пред 3 години, откако претходните локалните власти ветиле дозвола која се уште не ја добиле, затоа и како што ни одговорија од семејството, не се продолжило со градежните активности.

Подолу на линкот целата сторија на ММС

Нема да дозволиме да минува булевар низ нашиот двор ако не ни платат – Семејството Рушити ја предупреди општина Тетово