Со коњи ќе се носи опрема за санација на дефектот на новиот тетовски водовод, оти дотаму нема пристапен пат

Тетовци петти ден се соочуваат со рестрикции во водоснабдувањето, поради нов дефект на новиот водоводен систем во Лешница, лоциран на околу 13 километри од филтер станицата во атарот на Шарпланинското село Лисец.

Дефектот е лоциран, но екипите на Јавното комунално претпријатие Тетово, со потребната опрема за санирање не можат да стигнат на лице место, објави ММС

Подолу на линкот  е целиот извештај на ММС

Со коњи ќе се носи опрема за санација на дефектот на новиот тетовски водовод, оти дотаму нема пристапен пат – ММС (mms.mk)