Ѓоковиќ доби виза

Тенисерот Новак Ѓоковиќ ќе остана во Австралија. Ова е одлуката на судиите по процесот што траеше повеќе од 4 часа и беше разгледата неговата жалба за укинувањето на визата за да остане во Австралија.

Покрај ова, судијата Ентони Кели донесе одлука и да му се платат трошоците и да му се вратат пасошот и сите лични документи. Тој рече дека аргументите на австриските власти „не држат вода“ и ја поништи нивната одлука за депортација.

Одлуката на судот ја потврди и адвокатот на Новак, Ник Вуд.