До саботата наутро, повеќе од 3.500 руски војници беа убиени, а речиси 200 заробени,

Денес е трет ден од војната во Украина. Министерот за здравство на Украина објави дека 198 лица (вклучително и три деца) починале како резултат на нападот од Русија, а 1,1 илјади се повредени (вклучувајќи 33 деца). До саботата наутро, повеќе од 3.500 руски војници беа убиени, а речиси 200 заробени, објави канцеларијата на претседателот на Украина. Градоначалникот на Чернихив ги повика жителите да подготват молотови коктели со цел да се подготват за улични борби со натрапниците на диктаторот на Путин Околу 05 часот руските сили започнаа воздушни напади и ракетни оган во повеќе градови на Укра