Зеленски: Украина формира странска легија со доброволци

Украина формира „меѓународна” легија на доброволци од странство, изјави денеска претседателот Володимир Зеленски.

„Ова ќе биде клучниот доказ за вашата поддршка за нашата земја”, нагласи Зеленски во пораката до доброволците.

Волонтери од повеќе европски земји веќе се упатија кон Украина за да се борат на страната на земјата против руската агресија.

СП