ССМ не отстапува, се бара минимална плата од 18 илјади – утре еден час ќе биде блокиран сообраќајот во Центар

Сојузот на синдикати на Македонија информира дека утре во период од 13 до 14 часот ќе го сопрат сообраќајот на улицата Димитрие Чуповски, каде што се наоѓа Организацијата на работодавачи и Стопанската комора.

Ваквата одлука е со цел да ја искажат својата сериозна намера дека не отстапуваат од барањето минималната плата да е 18 илјади денари.

Исто така, се бара и скалесто зголемување на останатите плати на работниците.