Тачи не одел во Собрание оти ќе требало да му врзи шaмap на Апасиев

Во Клан Дебатa, лидерот на ДПА, Мендух Тачи ја критикуваше соработката на албанските партии со партијата Левица. Според него, дискурсот на оваа партија покажува колку е антиалбанска.

„Левица не ја прифаќа независноста на Косово. Левица го искина документот на кој што пишуваше на албански јазик. “, изјави Тачи.

Потоа додаде дека не се појавува на дискусии во Собранието бидејќи ќе треба да го истепа лидерот на Левица, Димитар Апасиев.